Избери страница

ТОРАКС ПЛОВДИВ

Проектът за изграждане на пловдивска клиника “Торакс” датира от 2000 г. Идеята е провокирана от множеството пловдивски пациенти, които посещават двете софийски клиники “Торакс”, както и от близостта на двата града – условие за добро взаимодействие и управление. Клиника “Торакс” – Пловдив работи с НЗОК.

ТОРАКС ПЛОВДИВ

Проектът за изграждане на пловдивска клиника “Торакс” датира от 2000 г. Идеята е провокирана от множеството пловдивски пациенти, които посещават двете софийски клиники “Торакс”, както и от близостта на двата града – условие за добро взаимодействие и управление. Клиника “Торакс” – Пловдив работи с НЗОК.

Собственикът – Д-р Сава Бояджиев – отделя повече от две години на строежа на сградата. Перфекционизмът му е провокиран от новите изисквания на пазара на медицински услуги, както и от собственото му изискване за европейска клиника – всички съвременни инсталации, антибактериални материали срещу вътреболнични инфекции. Клиниката е разположена на седем етажа, разполага с две операционни, лаборатория, кабинети и 18 легла. В сградата на клиниката има осветен параклис, както и кафе–тераса.

Предметът на дейност е определен на базата на потребностите на населението в региона. Частните клиниките са амбулаторни, хирургични, но не и акушеро–гинекологични. Услугите в областта на акушерството и гинекологията са обезпечени с немска апаратура, както и предимно немски консумативи и материали. Екипът е съставен от специалисти от града. Освен професионализъм, те притежават и всички останали личностни качества, изисквани в системата на “Торакс”, а именно – допълнителни умения, висока комуникативност и пълна убеденост във философията на медицината в “Торакс” – пациентът не трябва да изпитва болка!

Основните принципи на работа в АГ клиника “Торакс – Пловдив” са свързани с намаляване на родовия травматизъм с всички съвременни медицински методи, обезболяване на раждането, като се търси оптималният вариант за всеки индивидуален случай. Провежда се обучение на бременните в предродовия период за процеса на раждане и на родилките – по отношение на грижите им за новороденото. Клиниката осигурява на новородените едномесечен патронаж след раждането и по-нататъшна детска консултация. Освен акушерския обем, в АГ клиника “Торакс – Пловдив” се извършват пълен обем гинекологични дейности – прегледи, диагностика, гинекологични операции.

Противно на очакванията за четирицифрени цени на раждането в долари и евро, ценообразуването е извършено след сериозно проучване на цените на услугата в града, както и на потребителските възможности на пациентките. В клиниката се извършва и женска консултация от диагностицирането на бременността до самото раждане с всички необходими дейности и изследвания.

Капацитетът на АГ клиника “Торакс – Пловдив” е до 1500 раждания годишно. Осигурена е и възможност за лекарите, неработещи в “Торакс”, да проведат раждане или гинекологична операция в базата на клиниката, ползувайки всички възможности.
АГ клиника “Торакс – Пловдив” дава възможност за ново качество на обслужването в сферата на акушерството и гинекологията не само за град Пловдив, но и за целия район на Южна България.

Собственикът – Д-р Сава Бояджиев – отделя повече от две години на строежа на сградата. Перфекционизмът му е провокиран от новите изисквания на пазара на медицински услуги, както и от собственото му изискване за европейска клиника – всички съвременни инсталации, антибактериални материали срещу вътреболнични инфекции. Клиниката е разположена на седем етажа, разполага с две операционни, лаборатория, кабинети и 18 легла. В сградата на клиниката има осветен параклис, както и кафе–тераса.

Предметът на дейност е определен на базата на потребностите на населението в региона. Частните клиниките са амбулаторни, хирургични, но не и акушеро–гинекологични. Услугите в областта на акушерството и гинекологията са обезпечени с немска апаратура, както и предимно немски консумативи и материали. Екипът е съставен от специалисти от града. Освен професионализъм, те притежават и всички останали личностни качества, изисквани в системата на “Торакс”, а именно – допълнителни умения, висока комуникативност и пълна убеденост във философията на медицината в “Торакс” – пациентът не трябва да изпитва болка!

Основните принципи на работа в АГ клиника “Торакс – Пловдив” са свързани с намаляване на родовия травматизъм с всички съвременни медицински методи, обезболяване на раждането, като се търси оптималният вариант за всеки индивидуален случай. Провежда се обучение на бременните в предродовия период за процеса на раждане и на родилките – по отношение на грижите им за новороденото. Клиниката осигурява на новородените едномесечен патронаж след раждането и по-нататъшна детска консултация. Освен акушерския обем, в АГ клиника “Торакс – Пловдив” се извършват пълен обем гинекологични дейности – прегледи, диагностика, гинекологични операции.

Противно на очакванията за четирицифрени цени на раждането в долари и евро, ценообразуването е извършено след сериозно проучване на цените на услугата в града, както и на потребителските възможности на пациентките. В клиниката се извършва и женска консултация от диагностицирането на бременността до самото раждане с всички необходими дейности и изследвания.

Капацитетът на АГ клиника “Торакс – Пловдив” е до 1500 раждания годишно. Осигурена е и възможност за лекарите, неработещи в “Торакс”, да проведат раждане или гинекологична операция в базата на клиниката, ползувайки всички възможности.
АГ клиника “Торакс – Пловдив” дава възможност за ново качество на обслужването в сферата на акушерството и гинекологията не само за град Пловдив, но и за целия район на Южна България.

НАШИЯТ ЕКИП

АКУШЕР ГИНЕКОЛОЗИ

5

Д-р Христо Кунчев

5

Д-р Тодорка Михайлова-Лазарова

5

Д-р Ангелина Сърбакова

5

Д-р Мария Николова

5

Д-р Николай Иванов

ПЕДИАТРИ

5

Д-р Красимира Михалева - педиатър неонатолог

АНЕСТЕЗИОЛОЗИ

5

Д-р Филип Стоичков

5

Д-р Марин Стоянов

ЕСТЕТИЧЕН ХИРУРГ

д-р Юри Асенов

Един от първите, придобил специалност по пластична хирургия -1996 година.
Естетични корекции на носа /ринопластика/, увеличаване и повдигане на гърди /мамопластика/, липосукции и операция на коремна престилка, подмладяващи операции на лице /фейслифт/.

Родилно отделение

Родилно отделение – какво е различно в нашето АГО

 • Обстановка и обслужване
  В родилно отделение обстановката е приближена максимално до домашната, за да могат младите майки да се чувстват уютно и в същото време сигурно в ръцете на екипа от специалисти. Родилна зала е оборудвана с най-съвременна техника, където се осъществява напълно обезболеното раждане на всички бебета на клиника ТОРАКС.
  Практикува се непрекъснат мониторен контрол (детски сърдечни тонове и контракции) по време на раждане. Постоянни са грижите и вниманието на всеки от екипа – акушер-гинеколог, акушерки, анестезиолог, педиатър. Във всеки момент родилката има до себе си човек от екипа, независимо колко време продължава раждането. Всяка от бъдещите майки, би могла да донесе касети и дискове с любимата си песен или музиката, която да звучи по време на раждането.
 • Как протича един прием и настаняване в родилно отделение?
  Всяка родилка се приема в кабинет, където се прави преглед от акушер – гинеколог с ехография. От кабинета, пациентката, придружена от акушерка, се води в родилно отделение, където тя си избира стая и се подготвя за раждането. Не е необходимо да носи каквито и да било вещи от дома, всичко се осигурява в клиниката!
 • Незабравимото преживяване вече на DVD при заявено желание.
  Освен възможността таткото да присъства на раждането, услуга в АГ клиника „Торакс” е заснемането на самото раждане и грижите за Вашето бебе – първата глътка въздух, първото къпане, първото обличане, първото хранене, първата среща с бъдещото му семейство… И разбира се, незабравимата среща майка-дете, която освен в мислите и сърцето на майката ще се “запечата” и на диск.
 • Обучението на майката по време на престоя в клиниката.
  Къпането във ваничка и цялата обработка на бебето след баня (обработка на пъпче, кожни гънки, кожа) се извършва в стаята, където е настанена жената. Самата тя взема участие и се подготвя да извършва всички процедури самостоятелно с ценните съвети и напътствия от педиатъра. Тук татковците също са добре дошли и може да бъдат обучени в грижи за бебето.

Дейности и изследвания

Дейности
Визита
Пакет – визита + узд
Визита Педиатрия
Консултация – преданестезиологична
узд 4D
узд
НОН СТРЕС ТЕСТ
ВИЗИТА /след раждане пак.цена/
ЕКГ
Инфузия
Инфилтрационна анестезия
Локална анестезия за лечение на болка
Първична обработка на рана
Първичен шев на рана
Отстраняване конци на рана
Отваряне на абсцес на кожа
Инцизия на флегмон на дланта
Поставяне или смяна на спирала /без ст-та на спир.
Тест за бременност с теста
Колпоскопия с намазка
нативен препарат
медикаментозно лечение на порцио
Тест за хламидия церв уретр секр
Електрокаутеризация
Сонография на малък таз
Мускулна инжекция
Подкожна инжекция
Венозна инжекция
Кръвопреливане
Атероми
Липоми
Унгвис инкарната
Инцизии на абцеси
Обработка на големи рани
Обезболяване през епидурален катетър
Поставяне на епидурален катетър
Превръзка на рана
Кръвна натривка
Изваждане на чуждо тяло от влагалище
Поставяне на централен венозен път
Хистологична експертиза
Поставяне на венозна канюла
Изследвания
ПКК
Урина
Време на кървене и съсирване
Протромбиново време
Определяне на кръвна група
Микробиол.-анален
Микробиол.-урина
Микробиол.-храчка
Микробиол.-фекалии
AST
Ваалер-Рооз
Васерман
Хламидия
TTX
FT3
FT4
Токсоплазмоза
австралийски антиген
Хистологично изследване
Цитологично изследване
СПИН – 1 ден
СУЕ
Глюкоза
КЗП
Обременяване с глюкоза
Рубеола
Микробиол. – сперма
FSH
LH
Пролактин
Естрадиол
Снимка УЗД
урея
креатинин
пикочна к-на
билирубин общ
билирубин дир
общ белтък
албумин
фибриноген
а амилаза
С-реакт.прот.
Na+
K+
Ca-общ
Mg++
Cl–
фосфор
желязо
АСАТ(ГОТ)
АЛАТ(ГПТ)
ЛДХ1
ХБДХ
ЛДХ5
ГГТ
КК
КК-МБ
АФ
КФ-обща
холестерол
HDL-хол
LDL-хол
VLDL-хол
триглицериди
Микробиол.- уши
Микробиол.- нос
Микробиол.- гърло
Микробиол.- очен
Микробиол.- ранев
Микробиол.- вагин.
Микробиол.- прост.
Микробиол.- урет.
Диференциална кр. картина
Ca++
Прогестерон
Хеликобактер
PSA
CA 19-9
AFP (протеини)
Хепатит А
Хепатит C
инфекциозна мононуклеоза
Липиден профил – пакетна цена
Хормони – 3 бр. пакетна цена
Хормони – 5 бр. пакетна цена
Бета ЧХГ
Тест на Кумбс
Ca 125
Микробиология кърма
Микробиология /за раждане/
Тотално ЖСК
ЕЛЕКТРОФОРЕЗА НА ХЕМОГЛОБИНИ
Морф.изсл. чревни протозоози
Тест за генитална система
Херпес симплекс
хормони
морф.изсл.чревни протозоози
Диприван
Маркаин
Неконюгиран естриол
Ехинококоза /ELIZA/
Човешки папиларен вирус (според тип риск)
Серумен феритин
Имуноглобулин G
Имуноглобулин М
Имуноглобулин А
Inovax Polio
АНТИЕСТРОГЕННИ АНТИТЕЛА
Инфекционна мононуклеоза
Папа тест
Цито мегало вирус
Биохимичен скрининг

Контакти

Адрес

гр. Пловдив
ул. “Д. Цончев” 5 (четвъртък пазара)

Телефон

тел. 032/ 621 620
факс 032/ 625 125

GSM

0885 240 570

Запазете час при специалистите от АГ Клиника Торакс Пловдив, Пловдив | Superdoc.bg – Намерете лекар и резервирайте час за преглед онлайн!

*Ако няма свободни часове в удобно за вас време, моля, обадете се на телефоните на клиниката.