Избери страница

Родилно отделение

Родилно отделение – какво е различно в нашето АГО

 • Обстановка и обслужване
  В родилно отделение обстановката е приближена максимално до домашната, за да могат младите майки да се чувстват уютно и в същото време сигурно в ръцете на екипа от специалисти. Родилна зала е оборудвана с най-съвременна техника, където се осъществява напълно обезболеното раждане на всички бебета на АГ болница Торакс Пловдив.
  Практикува се непрекъснат мониторен контрол (детски сърдечни тонове и контракции) по време на раждане. Постоянни са грижите и вниманието на всеки от екипа – акушер-гинеколог, акушерки, анестезиолог, педиатър. Във всеки момент родилката има до себе си човек от екипа, независимо колко време продължава раждането. Всяка от бъдещите майки, би могла да донесе касети и дискове с любимата си песен или музиката, която да звучи по време на раждането.
 • Как протича един прием и настаняване в родилно отделение?
  Всяка родилка се приема в кабинет, където се прави преглед от акушер – гинеколог с ехография. От кабинета, пациентката, придружена от акушерка, се води в родилно отделение, където тя си избира стая и се подготвя за раждането. Не е необходимо да носи каквито и да било вещи от дома, всичко се осигурява в клиниката!
 • Незабравимото преживяване вече на DVD при заявено желание.
  Освен възможността таткото да присъства на раждането, услуга в АГ болница Торакс Пловдив е заснемането на самото раждане и грижите за Вашето бебе – първата глътка въздух, първото къпане, първото обличане, първото хранене, първата среща с бъдещото му семейство… И разбира се, незабравимата среща майка-дете, която освен в мислите и сърцето на майката ще се “запечата” и на диск.
 • Обучението на майката по време на престоя в клиниката.
  Къпането във ваничка и цялата обработка на бебето след баня (обработка на пъпче, кожни гънки, кожа) се извършва в стаята, където е настанена жената. Самата тя взема участие и се подготвя да извършва всички процедури самостоятелно с ценните съвети и напътствия от педиатъра. Тук татковците също са добре дошли и може да бъдат обучени в грижи за бебето.

Неонатологична помощ, детска консултация, ваксинации

 • Неонатологична помощ
  Включва присъствието на специалист педиатър-неонатолог по време на раждането, оказване на реанимация на новороденото дете, първи грижи след неговото раждане – изкъпване, обработка, първичен преглед на бебето. Педиатърът се запознава със състоянието на родилката и назначава режим на хранене и обгрижване на новороденото. Осъществяват се ежедневни визитации на новородените деца по време на престоя в клиниката, запознаване и обучаване нагледно на младата майка с грижи за малкото бебе – къпане, обработка на кожа, пъпче, лигавици, хранене (кърмене, оводняване). Извършват се обичайните, рутинни за всеки родилен дом ваксинации на новороденото с противохепатитна ( H-B-vax) ваксина – до 24 часа и противотуберкулозна ваксина до – 48 часа. Взема се кръв за ФКУ-скрининг при изписване на новороденото бебе.
 • Детска консултация, също както и женска консултация в  АГ болница Торакс Пловдив
  В детския кабинет се осъществяват:
  – профилактична дейност – детска консултация на бебетата, родени в АГ болница Торакс Пловдив, до 1 год. възраст, включваща преглед, антропологични изследвания, проследяване ПКК, урина на 6 месечна и 1г. възраст;
  лечебна дейност – за деца от 0 до 6г.

Тази услуга е достъпна в: