Избери страница

Корекция на нос

Задължителен брой визити след операцията при Вашия естетичен хирург

Ден Цел на визитата
2 ден Сваляне тампони, смяна на гипс
4-5 ден Смяна на гипс
7-8 ден Смяна на гипс

 

 • Особености на оперативната интервенция, която сте претърпели
  Ако се чудите как ринопластиката може да подобри Вашата самоувереност или здраве, трябва да знаете как се извършва и какво можете да очаквате. Вяра, основана на реалистични очаквания и взискателна медицинска експертиза, предхожда самата операция. Вашият хирург може да отговари на специфични въпроси за Вашите специфични нужди. Достатъчната информация и реалистичните очаквания са предпоставки за доброто възстановяване. Най-вероятно ще бъдете удовлетворени от резултатите на Вашата операция, ако имате реалистична идея за това, което пластичната хирургия може и не може да прави.
  За да сведете рисковете от усложнения до минимум , следвайте инструкциите на Вашия хирург внимателно. Не се колебайте да задавате въпросите, които имате, особено тези, разглеждащи очакванията Ви за резултатите, тъй като добрата комуникация между Вас и Вашия лекар е съществена.
 • Следоперативен период
  • Когато операцията завърши, ще бъде приложена шина, за да поддържа новата форма на Вашия нос. Гипсът се носи десет дни. Сменя се три-четири пъти за тези десет дни, по време на планираните визити при Вашия хирург. Ноздрите се почистват ежедневно с клечки за уши, а в основата на носа – с кислородна вода. В носа се поставят една-две капки зехтин, три или четири пъти на ден. При този вид корекция няма ограничения за спортуване, но трябва да се пази носа от удар. Няма ограничения и при носенето на очила. Посещение на сауна или басейн е препоръчително да бъде след 1? – 2 месеца след операцията.
  • След сваляне на гипса е подходяща физиотерапия, включваща лед, магнит, дарсонвал и ултразвук с волтарен в тази последователност. Вашето лице ще се чувства надуто, особено първия ден след операцията. В дните непосредствено след операцията можете да изпитате натъртване и болка в областта на очите. Студените компреси редуцират натъртването и неудобство. Ще забележите, че натъртването и отокът около очите ще нараснат отначало, достигайки връх след два или три дни. Повечето от подутината и натъртването ще изчезнат в рамките на две седмици. Важно е, следвайки насоките на вашият хирург да държите главата си издигната за определен период след операцията. Някои дейности ще бъдат забранени в седмиците след процедурата. Излагането на пряка слънчева светлина, усилията и рискът от нараняване трябва да бъдат избегнати.
  • Вашият хирург ще даде специфични напътствия, за да възобновите постепенно нормалните си дейности. Той ще ви предложи да избегнете енергична дейност (джогинг, плуване, каквато и да е дейност, която увеличава кръвното налягане) за две – три седмици. Бъдете внимателни при миене на лицето и косата и при използуването на козметика. Бихте могли да се върнете към работа в рамките на седмица или десет дни след операцията. А по отношение на възобновяването на обикновените си дейности, то в рамките на три седмици ще се върнете към предишния си начин на живот.Ще е добре да изчакате няколко месеца преди да изложите Вашият новооформен нос на директна слънчева светлина, тъй като той ще бъде чувствителен. През този период трябва да използувате защитен крем за кожата си. Можете да използвате контактни лещи веднага, но ако костите на носа са променени, то трябва да минат няколко седмици преди да можете да сложите очила, без специална поддръжаща лента.

   Вашият хирург ще планира посещения в продължение на месец след операцията и ще проверява прогреса на Вашето възстановяване. Ако Вие имате каквито и да е необичайни симптоми между посещения, или каквито и да е въпроси за това какво можете и не можете да правите, не се колебайте да се обадите на Вашия лекар.

 • Резултати, очаквания, прогнози
  • Вашият нов вид
   Важно е да се осъзнае, че възстановителния период варира според различните възрасти, индивидуални особености, корекцията и т.н. Първите няколко дни след операцията трябва да ограничите активните си дейности и да спите с издигната глава. Обикновено, натъртванията около очите и бузите са най-очевидни по време на първите три дни.Всъщност, много пациенти изглеждат потиснати за определен период от време, но това е нормално и разбираемо. Ден след ден, ще изглеждате все по-добре и самочувствието Ви ще се подобри. Въпреки всичко, възстановяването е бавен и постепенен процес. Но едно нещо е ясно: нищо няма по-голямо въздействие върху човек като това как той възприема себе си. Защото слабо изменение в най- дефиниращата характеристика на лицето може много да подобри нечий външен вид и най-вече възприятие. Тази корекция може да подобри външения Ви вид и Вашата самоувереност, но тя няма да накара другите хора да Ви третират различно. Ако Вие физически сте здрави, психологически устойчиви и реалистични в очакванията си, всичко ще е наред. Важно е да обмисляте своята социална и емоционална настройка.
 • Спешни ситуации, при които трябва незабавно да се обърнете към Вашия хирург или да посетите Клиника “Торакс”
  • разхлабен гипс
  • кървене от носа

Тази услуга е достъпна в: