Избери страница

Botox инжекции

През изминалото десетилетие, Botox инжекциите получиха широка популярност в различни области на медицината. Тяхна бързина на действие и надеждност бе въведена във всекидневната практика. В пластичната хирургия, те намират приложение за намаляване бръчките на горната част на лицето, която се получава в резултат на често повтарящи се мускулни свивания, изразяващи определени чувства (изненада, намръщен вид, намигане).
Инжекциите могат да се прилагат на по-млади пациенти с ранни признаци на стареене. Също така, те сполучливо се комбинират с някои хирургически интервенции с цел подобряване на резултати.

 • Какво съдържат инжекциите ?
  Инжекциите съдържат ПРЕЧИСТЕН и обработен тип А – Токсин във формата на белезникава пудра, извлечена от бактерия Clostridium Botulinum, която се разтваря във физиологичен разтвор веднага преди да се приложи. Токсина е известен на пазара с наименованието Dysport или Botox.
 • Процедурата
  Обезболяване не е необходимо. Иглата с която се прави инжекцията е изключително тънка, и затова приложението и не се свързва с голяма болка. Когато мускулите на пациента се свиват в третирания район,могат да бъдат определени места за директна мускулна апликация.
  Ефекта от инжекцията е видим най-рано след няколко дни, а окончателно от три до шест месеца. Това означава,че това подобрение е временно, и желаните ефекти се постигат при многократни приложения.
 • Усложнения
  Систематични усложнения свързвани с това лечение не са известни. Тъй като продукта е с естествен произход , има една незначителна възможност на алергични реакции. Повечето проблеми се срещат при самото приложение под формата на втърдяване /вкочаненост/, лек оток или посиняване на мястото за няколко дни. Рядко се получава главоболие или повдигане , което обикновено изчезва за няколко часа.
  Възможно е да се получи реакция на клепача ptosis, или временно бързи примигвания получени чрез увеличаване на токсина в околните тъкани или чрез неподходящо приложение.

  Няма трайни негативни ефекти от прилагането многократно на инжекциите или противопоказания при бременност и кърмене.

Тази услуга е достъпна в: