Избери страница

Увеличаваща мамопластика

Задължителен брой визити след операцията при Вашия естетичен хирург

Ден Цел на визитата
2 ден Превръзка
4 ден Превръзка , поставяне на силиконови лепенки
11-12 ден Сваляне на конци

 

 • Особености на оперативната интервенция, която сте претърпели
  Човешкото тяло е забавно нещо. То е замислено да извършва животоподдържащи дейности, но също така може силно да засегне смисъла на човешката същност. Привлекателното и здраво физически тяло може да подпомогне самоуважението на човек и бъде повод за гордост. Това е и мотивът на много хора да се борят с телата си. Липсата на самоувереност често се среща при хора, които се чувстват неудобно в телата си. Най-негативната последица от тази стеснителност и неприемане на тялото засяга отрицателно живота на човек, доколкото подсъзнателно засяга действията му. Всеки има представа за това как би искал да изглежда и това желание за физическа промяна на външния вид продължава да съществува. В крайна сметка човек прави своя избор.
  За нещастие много от продуктите и услугите, получени от желанието да променим формата на тялото си, създават промени, които не удовлетворяват очакванията на хора. В този смисъл все по-голяма популярност набира пластичната хирургия и в частност една от техниките – увеличаващата мамопластика. Пластичната хирургия претърпя безпрецедентни вълни на нововъведения през последното десетилетие. Ето защо хирургическите операции се извършват все по-бързо, по-безопасно и по-ефективно.
  Независимо от причината за желанието на пациента да се подложи на тази оперативна намеса (дали поправя недостатък в тялото си, несъразмерна форма или желае да предаде на тялото си по-пропорционална форма), на първо място е подобряването на външния вид с цел по-добро самочувствие.
  Всяка година, хиляди жени претърпяват успешна хирургия на увеличаване на гърди. Въпросите, които те си задават, вероятно вълнуват и Вас. Ще се опитаме в най-общи линии да изясним това, което най-много Ви притеснява с цел пълно и ефективно, както физическо, така и психологическо възстановяване.
 • Следоперативен период
  Много важно е да се спазват някои препоръки и ограничения в следоперативния период, които ще спомогнат за по-бързото и ефективно възстановяване и избягване на съществуващи рискове.

  • Как ще изглеждам и се чувствам първоначално?
   След операцията трябва да бъдете внимателни. След втората превръзка се поставят силиконави превръзки, след което може да се вземе душ. Носи се сутиен без банели два месеца денонощно. Конците ще бъдат махнати след една седмица.. Не е желателно белезите да се излагат на слънце. Басейн, сауна, вдигане на тежки предмети, спорт, изискващ физическо натоварване (каланетика, аеробика, фитнес….) ще бъде добре да отложите за след 1-2 месеца след операцията.
   След увеличаваща мамопластика е възможно да се върнете към обичайните си дейности и работа след няколко дни или седмица. Енергичните дейности, специално движението на ръцете е добре да бъдат ограничени за две до три седмици. Половите контакти трябва да бъдат избегнати поне първата седмица след операцията.
 • Резултати, очаквания, прогнози
  • Колко време ще продължават резултатите?
   Освен в случай на спукване на протеза, изискващо хирургическо заменяне с нова протеза, резултатите на Вашата мамопластика ще бъдат дълготрайни. Гравитацията и ефектите на стареенето в края на краищата ще променят действително размер и форма на гърдите на всяка жена.
  • Поддържайте връзка с Вашия пластичен хирург
   Помнете, че връзката с Вашия пластичен хирург не свършва когато напуснете операционната. Ако имате въпроси по време на възстановяването, или имате нужда от допълнителна информация в по-късен етап, бихте могли да се свържете с Вашия хирург, който ще даде препоръки и ще отговори на въпросите, които Ви вълнуват.
 • Спешни ситуации, при които трябва незабавно да се обърнете към Вашия хирург или да посетите Клиника “Торакс”
  • кървене
  • увеличаваща се болка
  • температура над 37.8 градуса

Тази услуга е достъпна в: