Избери страница

Фейслифт

Задължителен брой визити след операцията при Вашия естетичен хирург

Ден Цел на визитата
2 ден Превръзка с миене на коса
7 ден Сваляне на част от конците
10-11 ден Сваляне на останалите конци

 

 • Особености на оперативната интервенция, която сте претърпели
  Със стареенето на човек, ефекта на гравитацията, слънчевото въздействие върху кожата и ежедневния стрес се отразяват на лицето му. Все по-дълбоки стават бръчките. Кожата се отпуска и заедно с натрупването на мазнини на лицето и шията както и смъкването на веждите постепенно оформя състарения вид на лицето. Фейслифтът е хирургична процедура, която проведена самостоятелно или в комбинация с други процедури би могла да премахне белезите на стареенето за значителен период от време и Вашето лице да изглежда здраво и младо. Ако се чудите как това може да подобри Вашето възприятие, самоувереност, трябва да знаете как се извършва и какво можете да очаквате от тази процедура. Вяра, основаната на реалистични очаквания и взискателна медицинска експертиза. Жизненоважна в случая е и психологическата стабилност. Шансовете да бъдете щастливи от вашия фейслифт са отлични, особено ако осъзнавате, че резултатът не може да бъде незабавно очевиден. Ще имате някои белези, но те са обикновено скрити в косата или в естествените гънки на лицето и ушите. Във всички случаи, с течение на времето те ще стават все по-трудно забележими.
 • Следоперативен период
  Това което обикновено плаши пациентите в периода след фейслифтинг е отока на лицето и кръвонасяданията по кожата на шията. Отокът на лицето е нещо нормално след такава операция. Студените компреси на лицето следоперативно го намаляват значително. На 7-8 ден той е почти напълно изчезнал. Кръвонасяданията също са нормални за следоперативния период. Разнасят се постепенно за срок от 7 до 14 дни. Когато решите да се подложите на фейслифтинг е добре да планирате отпуск от 14 – 20 дни. Този период обикновено е достатъчен за възстановяването до степен на нормални социални контакти. Почти всички белези, с изключение на този по ръба на ухото са скрити в окосмената част на главата и успешно могат да бъдат прикрити в следоперативния период. След операцията лицето е превързано с еластичен бинт за 2-3 дни. В някои случаи, по преценка на хирурга, за 1-2 дни може да се поставят малки дренчета, за да се намали опасността от набиране на кръв под кожата. При тази операция измиването на главата става на втория ден. Преди да се свалят конците (7-8 ден), косата отново се измива.Отначало, Вашето лице може да Ви се струва и да го чувствате доста странно. Вашите черти могат да бъдат изкривени от подутината, движения на лицето могат да бъдат леко затруднени и вероятно ще бъдете чувствителни относно белезите си. Някои отоци могат да упорстват за една или две седмици. Ето защо някои пациенти са разочаровани и потиснати отначало, но до третата седмица ще изглеждате и ще се чувствате много по-добре. Известна степен на оток е неизбежна и за това е добре да използувате студени компреси, за да бъдат подутините минимални. Също така и да държите главата си на високо при лягане, да избегнете извършването на дейности, изискващи физическо напарягане и да съобщите на Вашия лекар своевременно за каквото и да неудобство. Обикновено се препоръчва на пациентите да избягват енергична дейност. Ще бъде особено ценно ако имате поддръжката на семейството или приятелите в следоперативния период.Възстановяването обикновено отнема две към три седмици, въпреки че много пациенти се връщат на работа до две седмици. Белезите обикновено са незабележими. Помнете, че остаряващия процес продължава след операцията. Лицевата пластична хирургия прави възможно да поправяме някои недостатъци на лицето и следите на преждевременното стареене, които могат да подкопават самоувереността. Естетичната хирургия може да помогне да се промени себевъзприятието и самоувереността.
 • Резултати, очаквания, прогнози
  • Как ще изглеждам и се чувствам първоначално?
   Индивидуалността на всеки пациент определя разликите в анатомията, физиологичните реакции на организма и бързината на възстановителните процеси. След операцията е добре да ограничите Вашите дейности и просто да се отпуснете за няколко дни. За да минимизирате появата на отоци и натъртвания е необходимо да спите с повдигната глава (т.е. с възглавница). Не бива да пушите или да бъдете изложени на тежък вторичен пушек за известно време. Повечето натъртвания ще изчезнат в рамките на две седмици.
  • Възобновяване на нормалните дейности
   Преди всичко, дайте си много почивка и позволете на Вашето тяло да впрегне цялата си енергия във възстановяването. Физически натоварвания, енергична дейност трябва да се избегнат по време на ранния следоперационен период. Обикновено в рамките на две или три седмици ще бъдете в състояние да се върнете към обичайните си дейности. Временно избягвайте излагане на директна слънчева светлина. Спортове, изискващи напрягане (калнетика, фитнес, аеробика …), както и посещение на басейн, парна баня и сауна се опитайте да избегнете по време на ранния следоперационен период, като ги отложите за след 1? – 2 месеца. Масаж на лицето е възможно да се направи след два месеца. Обичайните маски за лице, които си правите сами в домашни условия е добре да бъдат прилагани след 15 дни. Бъдете внимателни с Вашето лице и коса, тъй като кожата Ви ще е едновременно чувствителна и нежна.
   Обикновенно въпросът, който вълнува повечето пациенти е: “Колко дълго ще издържи?”. Невъзможно е да се даде еднозначен отговор поради това, че има въвлечени доста фактори, влияещи на този процес: количеството кожа, която е махната, възрастта, възстановителните способности на организма, промени в теглото, общото здраве на пациента. Клиничните проучвания доказват, че кожата продължава да старее, след каквато и да е операция. Никой, дори и пластичната хирургия не може да Ви върне младостта, начина по който сте изглеждали и сте се чувствували тогава, но един по-свеж вид със сигурност може да Ви върне самочувствието!… Фейслифтингът не спира часовника. Тялото, както и лицето ни продължават да стареят. Това може да наложи повтаряне на процедурата след 5 – 10 години. Но дори и това да стане, ефектът на всеки лифтинг е налице през годините, което прави лицето да изглежда по-свежо и като че ли неподвластно на годините!
 • Спешни ситуации, при които трябва незабавно да се обърнете към Вашия хирург или да посетите Клиника “Торакс”
  • кървене
  • болка
  • температура над 37.8 градуса

Тази услуга е достъпна в: