Избери страница

Корекции на уши

Корекция на ушите е хирургическа процедура , при която се извършва промяна на позицията и формата на ушната мида, в случаите, когато са издадени или отделени от главата.
Операцията включва също тип уродливост, по рождение и това е причина за увреждане или инфекция. Също така, недоразвити ушни миди може отчасти или цялостно бъдат преустроени.

 • Преди хирургическата интервенция
  Операцията може да бъде извършена най-рано на пациенти на възраст около седем години, когато развитие на ушна мида е почти завършено. Така, психологическите проблеми ,които обикновено възникват в училищната среда могат да се предотвратят.
  Освен това, ушния хрущял е по-мек в ранна детска възраст и затова е по-лесно да се промени тогава формата му, отколкото при по-възрастни.
  Ако се налага, трябва да се провери общото здравословно състояние на пациента и да се направят кръвни тестове в лаборатория.
 • По време на операцията
  При най-малките деца, интервенцията се извършва под обща анестезия, докато локалната анестезия е по-удобна за по-големи деца и възрастни. Според степента на тяхната мотивация,децата обикновено са отзивчиви.Операцията продължава два часа.
  Избора на хирургическа техника зависи от проблема. През разреза, направен зад ушна мидата, хрущяла е приближен; тогава се променя формата и се приближава по-близко до главата . Тази нова позиция може да бъде поддържана с шевове.За да изглежда по-естествено част от хрущяла може да бъде отстранен , когато е необходимо. Накрая, разреза в кожата се затваря.
 • След хирургическата интервенция
  Големи, меки компреси около главата трябва да се носят в продължение на седем дни. Тяхната роля е да поддържат формата на ушната мида в новата позиция и да ги предпазват.Незначителни болки и дискомфорт могат да бъдат причина за смущения и шум в ухото през този период. Шевовете спонтанно изчезват или се отстраняват след седем дни.Тогава компресите се заменят с еластична превръзка завита около главата. Завръщане в училище или на работното място се очаква след приблизително десет дни.
  През текущия месец трябва да се изключват рискове от издърпване или нараняване на ухото. Белегът под формата на тънка белезникава линия зад лявата част на ушната мида, се скрива и естествено намалява.

  Промени в чувствителността на кожата са временни.

Тази услуга е достъпна в: