Избери страница

Детски празник в АГ Клиника “Торакс-Пловдив”

На 01.06.2005г. в АГ Клиника “Торакс-Пловдив” се състоя празник по случай Първи юни – Деня на детето. На който нашите приятели от Дом за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителски грижи “Рада Киркович”, гр.Пловдив се запознаха с бебетата, родени в АГ Клиника “Торакс” и техните по-големи братчета и сестричета.

Фондация “Семейство Бояджиеви” се опита по деликатен начин да организира това тържество със следните цели:

  • Без да засегне децата от дома и без да осъзнават отново, че са в неравностойно положение, а в ситуация на творчество и празничност да получат “семеен” подарък.
  • Да научим децата, които са имали щастието да се родят в семейство и дом, да ги ценят и да осъзнават, че това е щастие, което други деца, без да са виновни, не са получили.
  • Да покажем на децата, че съдбата не е плод на избор, но милосърдието е, и човек и в най-тежкия миг от живота си трябва да е готов и да вярва в него.

Децата рисуваха, подреждаха цветя, апликираха и така направиха тържеството още по-цветно с празнични аксесоари – шапчици за купон. А най-вълнуващото преживяване за всички беше тортата, която сътвориха малките палавници и която беше достатъчно голяма, за да почерпят с нея всички. Гостите останаха приятно изненадани от резултата на малчуганите. Малките се срещнаха с екипите, които им помогнаха да се появят на бял свят. Големите участваха в игри и състезания с връстниците си от Дом “Рада Киркович”. Всички накрая получиха подаръци. Децата от дома – дрешки и лакомства, а децата, родени в клиниката – специално подредените цветя в състезанията на батковците и каките.

Децата от дома бяха подготвили програма и изпяха с голяма радост своите песнички. Те поздравиха всички гости на празника и специално новите си приятели с прекрасното си изпълнение.

Така се поставиха основите на едно приятелство.