Избери страница

Ядрено-магнитен резонанс на крайници

Тази услуга е достъпна в:

Магнитнорезонансното изобразяване е най-новата авангардна методика в ръцете на образните диагностици. Магнитнорезонансният апарат може да изобразява анатомични срезове от всяка част от човешкото тяло във всяка равнина. Не се използват йонизиращи лъчения, и газовете и костните структури не са пречка при изобразяването. В сравнение с ехографията и компютърната томография техниката е по-скъпа, технически по-сложна и авангардна и теоритично по-трудна за разбиране. Основните компоненти на магнитнорезонансния апарат са много силен магнит, радиотрансмитер, радиочестотна приемаща спирала и разбира се компютър.
Най-често ядрено-магнитния резонанс се използва за диагностика при съмнение за тъканна травма на хрущял, минискус, при кисти и кръстни връзки. Предимствата на тази диагностика са, че е по-безболезнено от артроскопията и артрографията и не нарушава структурата на ставата, дава повече 3-D проекции и изображението не е моментно, а е записано на DVD.
Клиника Торакс 2 разполага с апарат Esaote за ЯМР на крайници.
Този вид изследване можете да го направите в сградата на “Торакс 2”, след предварително запазен час на тел. 980 78 86 всеки ден от 8.00 до 20.00 часа.