Хирургичен кабинет


Тази услуга е достъпна в:
Торакс 1, София
Торакс Пловдив

Обект на хирургията са заболявания на различни органи и системи, като едни от най-честите са инфекции на кожата и подкожната тъкан (абсцеси, циреи и др.). Почти винаги при тези заболявания, освен медикаментозно, се налага и хирургично лечение.

Винаги е необходимо да се уточни причинителя на гнойната инфекция и неговата чувствителност към антибиотици. Това се постига чрез микробиологична посявка и антибиограма. Когато има честа поява на подобни инфекции трябва да се изключат ред общи заболявания на организма като захарен диабет, нарушения на имунната с-ма, кръвни заболявания. Това определя нуждата от изследване на кръвна захар, ПКК и други биохимични изследвания. Ако се наложи оперативна интервенция, предварително се изследва пълна кръвна картина и всички показатели на процеса на кръвосъсирване, което ни подсигурява от изненади по време на работа.

Друго много разпространено заболяване, което налага хирургично лечение, са херниите. Те се проявяват като подуване в слабините и предната коремна стена. Всички нехирургични методи на лечение само временно отлагат оперативната интервенция. Тук също се налага изследване на описани по-горе показатели, включително рентгенография и ЕКГ. Известно на всички страдание е острият апендицит. От жизнено значение е ранното поставяне на диагноза, за което често са необходими различни изследвания и консултации със специалисти от други области, както и навременно оперативно лечение. Ред заболявания, обект на вътрешните болести, в крайна сметка достигат до хирургично лечение (възпаление на жлъчния мехур, камъни в жлъчния мехур, кървяща язва...). Тук лечението се провежда от хирург и гастроентеролог. Налагат се инструментални и биохимични изследвания.

Познато явление са разширените вени на долните крайници. Честите усложнения се проявяват с възпалителни процеси и запушване. В ранните случаи лечението обикновено е медикаментозно, но е изключително важно да се прецени вероятността от животозастрашаваща ситуация – тромбемболизъм, което определя необходимостта от изследвания на показателите на кръвосъсирване, пълна кръвна картина и доплерово изследване на съдовете. Изключително важна задача на хирурга е да прецени кога вече се налага оперативно лечение.Лекари хирургичен кабинет:

Д-р Чавдар Беслимов
Д-р Илиев
Д-р ГабраковЦени на най-често извършваните дейности и изследвания в кабинета:
(цените отбелязани с * важат за делнични дни от 8:00 до 20:00 часа)

1. Визита30.00 лв. *
2. Превръзка на рани21.00 лв.
3. Първична обработка на рани21.00 лв.
4. Първичен шев на рани17.00 лв.
5. Инцизия на абсцеси63.00 лв.
6. Оперативни интервенции60.00 до 180.00 лв.
7. Ехография28.00 лв. *


В цените на изследвания 8 и 9 не е включена цената на анестезията.

Спешни и планови операции
  • Стомах
  • Жлъчка
  • Дебело черво
  • Хернии
  • Разширени вени
  • Апендицит

Цената на всяка оперативна интервенция зависи от сложността, вида анестезия, както и от продължителността на престоя в стационар, където цената за леглови престой на опериран болен е 70.00 лв. на денонощие.